Olivier Taquin

Olivier Taquin is eerst en vooral een enorme coup de coeur, een kunstenaar zoals mijn amateurclown’s hart er van houdt. Toen ik de video van de broers Taquin ontdekte, drongen emotie en wonder mij binnen en probeerde ik meer te weten te komen. Dit show wou en zag ik op onze festival. Ik zocht de contactpersoon en stuurde een e-mail naar Olivier. Vraag me niet hoe het daarna gebeurde, ik herinner me alleen de eerste ontmoeting. Olivier was zeer geïnteresseerd in ons project en wilde er meer over weten, hij wou ons ontmoeten. En daar, waawwwwww ...... We ontdekten een eenvoudige man, vol bescheidenheid, vertederend en zichtbaar dagelijks natuurlijk clown. Coup de coeur een tweede keer.

Toen wilde Olivier deel nemen aan de organisatie van het festival, voor zover zijn planning dit toeliet. En een ontmoeting met onze regisseur, met Roger (onze Meneer Loyal) en met Jérémie (die toen de leiding had over de communicatie) werd georganiseerd bij Olivier's. Daar gebeurde iets anders toen hij ons begroette, iets dat me intern van streek bracht: het was de clown die de deur voor me opende en tegen me sprak. Na een moment van verrassing begon mijn clown te reageren, onhandig maar hij durfde het te proberen.

Van daaruit wachtte ik ongeduldig op 2 juli 2017. En toen ik de show van de broeders Taquins in life zag, emotie en verwondering waren weer aanwezig. Coup de coeur voor de derde keer.

Daar wist ik dat ik DE peetvader had gevonden die we nodig hadden, die ons kon leiden, met wie ik kon opschieten en verder werken. Een paar dagen later vroeg ik hem om onze peetvader te worden en Olivier zei ja.

Dit is het prachtige verhaal van onze belgische coup de coeur.

Van harte, bedankt Olivier.