Clownmania vzw lanceert de zesde editie van haar Clownmania Belgium Festival in Nijvel op 8 en 9 juli 2023 van 13u tot 21u.

De nadruk wordt gelegd op de verschillende facetten van de clownskunst.

Clownmania is een vereniging opgericht in 2012 door Anne-Marie Mycke met de hulp van vrienden. Het belangrijkste doel is om een ​​breed publiek kennis te laten maken met het enorme universum van de clown, waarvan we eigenlijk maar een klein deel kennen. Als je aan de clown denkt, denk je zeker aan een personage dat bestaat uit wit, zwart en dat een rode neus draagt. Maar het is veel meer dan dat.

Het evenement is ook het enige clownsfestival in België, dat tot nu toe om de twee jaar werd georganiseerd, maar dat jaarlijks wordt, en dat artiesten uit verschillende landen samenbrengt.

Twee dagen lang biedt het festival je de kans om verschillende facetten van de wereld van de clown te ontdekken. Of het nu muzikanten, dichters, burlesken, op het podium of wandelend zijn, het festival zit vol fantasie om jong en oud te verbazen. Als kers op de taart kun je de artiesten en onze peter Elastic ontmoeten, met hen spreken, handtekeningen ontvangen en zelfs een souvenirfoto maken.

Er zullen ook andere activiteiten worden aangeboden, zoals schminken, ballonsculptuur, karikatuur of relooking in clown. Voor het eerst in België zou een kortstondig clownmuseum zijn deuren kunnen openen op de twee dagen van het festival.

Tickets gaan te koop zijn op onze website via onze online ticketverkoop, maar ook ter plaats tijdens de twee festivaldagen. Hiervoor zijn twee kassas op verschillende plaatsen voorzien.

Tot ziens op 8 en 9 juli in Nijvel, op de Grote Markt, in het klooster en in de Waux-Hall.

Om onze andere afspraken gaandeweg te ontdekken, kunt u zich abonneren op onze maandelijkse “neusletter”.

Welkom in de fantastische wereld van de clown !

Teaser Clownmania 2021

Elastic

Zaterdag 4 maart 2023 om 20u in de Waux-Hall in Nijvel