Het bestuur
van Clownmania VZW


Anne-Marie Mycke

Voorzitter


Clown amateur sinds 2009, Anne-Marie is gepassioneerd door clowns en neemt heel veel plezier om voor u te kiezen artiesten en shows te kiezen die u nooit zult vergeten.

Marc Vrydag

Secretaris


Gespecialiseerd in logistiek en beveiliging, Marc houdt toezicht op de perfecte organisatie van het festival en is tegelijkertijd het eerste externe oog bij het selecteren van shows.

Corinne Maerschalck

Penningmeester


Altijd met een glimlach op haar lippen, zij is de zonnestraal van de festivalreceptie.

Dominique Saffre


Altijd klaar om te lachen en plezier te hebben, Dominique is ook een waardevolle hulp in de logistiek, boordevol middelen en ideeën.

Steve


Als ambulancier bij het leger en opgeleid in spoedeisende hulp, Steve is ook Marc's rechterhand en de jeugdbelang van het oprichtende team.


Ons verhaal

Zoals elk verhaal, vindt die van het festival zijn weg in het dagelijks leven. Behalve dat het hier gaat om de artiesten die op dat moment weinig bekend zijn in België: de clowns. Anne-Marie neemt deel, van 2007 tot 2009, in een workshop van ontdekking van de clown voor volwassenen. Door de bijeenkomsten krijgt het project vorm en reageren de benaderde kunstenaars enthousiast. Door de grillen van het leven wordt het project tot 2012 verlaten. Anne-Marie heeft haar leven in West-Vlaanderen hervat met Marc en de clowns missen haar. Marc wil haar helpen, hij maakt kennis met het project en van daaruit is alles met elkaar verbonden.

Veel Belgische en buitenlandse kunstenaars worden benaderd om zich uit te drukken over het idee en het enthousiasme is zodanig dat Anne-Marie op zoek is naar stichtende leden voor de vereniging die nodig is om het project te lanceren. Voor een nationaal project, stichtende leden die het hele land vertegenwoordigen: Corinne en Dominique, oude vrienden van Anne-Marie, wonen in Wallonië en worden gecontacteerd; Steve, Marc's jongste zoon, ondersteunt met collega's Vlaamse cliniclowns en raakt enthousiast over het project; Marc en Steve wonen al bijna 20 jaar in West-Vlaanderen. Liefde en vriendschap, verleid door Anne-Marie's passie voor clowns, komen samen om de non-profit organisatie te stichten en Clownmania tot leven te brengen.

Zo werd ons verhaal geboren. Zo werd het Clownmania Belgium Festival geboren.