Guy Lemaire

Guy Lemaire, geboren in Luik in 1954, trad in 1972 toe tot de RTB. Hij was toen een freelance sportredacteur. Een van zijn eerste verslagen was een maand op het WK voetbal in Duitsland. Zijn opleiding is gebaseerd op het feit dat hij het heeft volbracht.

Een man van radio en televisie wiens naam aan vele uitzendingen verbonden blijft.

Een generiek karakteriseert de man. Het is dat van Télétourisme, het programma dat hij 34 jaar lang presenteerde. Maar het was lang niet het enige dat hij creëerde, presenteerde of produceerde. Gourmandises, Tour de chant, Bons baisers de chez nous, zijn slechts enkele voorbeelden.

Erfgoed als passie

Voor het grote publiek is het op een ander gebied, dat van erfgoed en toerisme, dat zijn naam verbonden blijft. Hij is ook nog steeds aanwezig op televisie in "Les Ambassadeurs" waar hij elke zaterdag het verhaal van sites of monumenten vertelt.

Met een lichaamsbouw die nooit echt is veranderd en een talent dat niemand betwist, is Guy Lemaire een man van passies: theater, gastronomie of zelfs de piano in zijn vrije tijd. Hij is dol op Italiaanse cinema en zijn agenda als jonge gepensioneerde zal zeker niet ontbreken aan gevarieerde afspraken.

Bron: Rtbf.be

Overige informatie over Guy:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Guy_Lemaire_(animator )