Elastic

Elastic is de peter van het Clownmania festival !

Hij treedt twee keer op tijdens het festival Clownmania 2021, samen met zijn partner Francesca. We durven te wedden dat het publiek dat aanwezig zal zijn in de prachtige zaal van de Waux-hal letterlijk in lachen zal uitbarsten, zowel zaterdag 3 om 20.00 uur als zondag 4 juli om 18.00 uur.

Clownmania Festival 2021 is Elastic & Francesca tweemaal, live, goed gezeten in de zaal Waux-zaal in Nijvel Centrum te mogen zien.

NB: De kans om Elastic in het echt te zien komt niet vaak voor in België. Ook al is Elastic Belgisch (uit Luik), hij toert het hele jaar de wereld rond met zijn nieuwste show : El spectacolo!

Elastic & Francesca: Show "EL SPECTACOLO! » . Visuele komedie zonder woorden. Alle leeftijden shows — duur: 75 min.

In het Frans betekent het " DE Show"! ". En voor " THIS show " wil Elastic zichzelf overtreffen! Elastic is al bijna 30 jaar onderweg en heeft een briljante solocarrière geleid en met name veel succes geboekt met zijn "Artisto!" en " Momento! ".

Om Elastic te helpen zichzelf te vernieuwen, heeft de productie het lumineuze idee om een ​​geweldige assistent voor te stellen! Inderdaad, een vrouwelijke touch is essentieel! Dan komt Francesca op het toneel. De productie gelooft dat zijn aanwezigheid de verschillende acts van Elastic zal stimuleren en hem zal helpen zich te concentreren op zijn kunst om het beste van zichzelf te produceren. Gekozen uit de fans van de artiest (omdat hij geen beroepsacteur kan betalen), vindt Francesca zichzelf, tot haar grootste vreugde, de officiële assistent van Elastic in "EL Spectacolo! " Het schouwspel van zijn leven... van hun leven !

Kom en ontdek hoe een pseudo-groot artiest, bijgestaan ​​door een pseudo- assistent, ondanks zichzelf een pseudo-geweldige show omtovert in een wervelwind van gekke, komische en ongemakkelijke momenten. Wie van de twee zal het eerst barsten in het licht van de opeenstapeling van blunders van de ander? Wie van de twee zal bezwijken voor hun gevoelens voor de ander? Wie van de twee is de echte artiest van deze show? Deze twee karakters zullen je hart raken en je jukbeenderen kietelen met het risico dat ze barsten! Met nauwkeurigheid, medeplichtigheid, liefde, exploits, artistieke prestaties en heel vaak met "een niets", nemen Elastic en Francesca je mee in "EL Spectacolo! "Gegarandeerd lachen! Deze beste (en slechtste) best-off is een ware potpourri van grappen (en niet andersom), besprenkeld met leuke verrassingen... inclusief spelen met een partner!

Visual Comedy Show

- Cabaret: het CRAZY-HORSE in Parijs
- Tv-Show: HET GROOTSTE CABARET TER WERELD (4 passages)
- Just For Laughs Montreal Festival
- 44e MONTE CARLO INTERNATIONAL CIRCUS FESTIVAL - 3 Speciale Prijzen
- GOUDEN Medaille van het Internationaal Circusfestival van Saint-Paul-Lès-Dax
- PRIJS VAN DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK van het Internationale Circusfestival van Massy (Parijs) 
- Bronze Elephant" van het MOSCOW WORLD CIRCUS FESTIVAL (Rusland)
- Een "GOLDEN BUZZER" in het tv-programma "Das Supertalent" - "Incredible Talent" in Duitsland.
- MILJOENEN VIEWS op sociale media: YouTube -Tik-Tok (meer dan een miljoen abonnees!) —FaceBook

Contact Elastic (portable): +32 475 57 47 64 ou +33 7 60 29 02 92

Ontdek hun video's en website : https://elasticetfrancesca.com/

2015 is het jaar van de ontmoeting tussen de grote jongleerkunstenaar Françoise Rochais en de onnavolgbare komiek Elastic. Samen besluiten ze om hun leven, hun reizen, hun scènes, hun applaus, hun gelach en ook hun artistieke stempels te delen!!! Hun medeplichtigheid aan het leven wordt snel gevonden op het podium, hun twee werelden smelten perfect samen! Zo krijgen ze bij elk optreden de goedkeuring van een veroverd publiek! Sinds deze mooie ontmoeting hebben deze twee artiesten met hun lange respectieve weg van solisten het niet verdiend. Hun duo sloeg al in de roos met prijzen op verschillende internationale festivals. Elastic (Stéphane Delvaux) is een clownesk personage, met een Italiaans accent, die met drie keer niets, zijn universele taal en een precies gevoel voor grap, zijn publiek al meer dan 30 jaar door de wereld van circus en music hall leidt. Françoise Rochais (Francesca) is " Wereldkampioen " in jongleren en staat vermeld in het " Guinness-Book " van records. Al 30 jaar een echte referentie in de jongleerwereld, ze trad op in meer dan 30 landen. Ze hebben veel tv-optredens op hun naam staan, waaronder 4 optredens in " Le Plus Grand Cabaret Du Monde ". Ze hebben gewerkt in cabarets zoals: " Le Crazy-Horse " in Parijs, in de " Wintergarten " in Berlijn of in het " Hansa Théatre" in Hamburg, evenals op het " Juste pour Rire"-festival in Montreal en in vele andere Cabarets en variëteiten van de wereld. Elastic en Francesca zijn een origineel en sprankelend duo, rijk aan liefde en medeplichtigheid. In 2018 creëerden en gingen ze op tournee met hun show "El Spectacolo! ". Tegelijkertijd werden ze onderscheiden op het Festival International de Cirque de Massy (Parijs) door het winnen van de President of the Republic Prize, de hoogste onderscheiding! Het fenomenale duo won ook de bronzen medaille op het Nikulin World Circus Festival in Moskou en won een prijs op het Monte-Carlo International Circus Festival in januari 2020.

Stéphane Delvaux (alias ELASTIC), oorspronkelijk uit Luik, vormde van 1986 tot 1991 met zijn jongere broer, een duo van clowns dat ze regelmatig presenteerden in heel België, met enkele televisieoptredens en vooral de primeur van opgemerkt en gesponsord worden door de beroemde clown Annie Fratellini tijdens het circusfestival " La Piste aux Espoirs " in Doornik, waar ze de " Piste de bronze " wonnen. In 1992 verlaat Stéphane het duo en begint aan een “seul en scène” met een nieuw universum, volledig visueel, maar nog steeds onder het pseudoniem Elastic dat hem nooit zal verlaten. Een pseudoniem dat aan zijn huid kleeft, terwijl hij tijdens zijn verschillende shows speelt met de elasticiteit van zijn gezicht en zijn lichaam. Met dit innemende burleske personage, zijn beheersing van visuele humor en clowneske kunst gaat Elastic snel over de grens. Zijn humor en persoonlijkheid waren schot in de roos, zo won hij prijzen op verschillende humorfestivals (Rochefort in België, Laval in Canada, Tournon in Frankrijk), maakte hij enkele optredens op tv (RTBF "Signé Taloche", RTL- TVI, TF1 ), schiet voor commercials en wordt opgemerkt door het " Cirque du Soleil ". Hoewel hij van het podium houdt, profiteert hij van de voorstellen die hem worden gedaan door kwaadaardig plezier te beleven aan optredens op andere plaatsen, zoals voor " circusgala's " of zelfs voor " straatartiestenfestivals " waar succes altijd aanwezig is: " Ik heb echt plezier te spelen op een straatfestival, want het contact met het publiek daar is onbeschrijfelijk en als het je lukt om je om je heen te houden, soms tot meer dan duizend mensen per de enige kracht van wat we voorstellen, dan proeven we echt het geluk het delen van de show”. Zo speelt Elastic sinds 2001 onder de verschillende zonnen van Europa met zijn show " The Gag Man" die honderdduizenden mensen hebben ontdekt en toegejuicht op vele straatfestivals en andere gala-avonden. In 2005 besloot Stéphane, op basis van zijn ervaringen uit het verleden, een show voor de zaal te creëren, getiteld: "ARTISTO! ". Overvloeiend van vrijgevigheid met zijn Roberto Begnini-looks, voert Elastic het publiek meer dan tachtig minuten mee in een reeks excentrieke cabaretnummers, een stortvloed van verrassingen en waanzin, heldendaden en poëzie! In 2006, toen hij zijn show " Artisto!” in België presenteert, werd hij opgemerkt door Patrick Sébastien die in de ban raakte van de kunstenaar, maar ook van de " kleine man" zoals hij zegt! Zo werd Elastic uitgenodigd voor het televisieprogramma " Le plus Grand Cabaret du Monde " van Patrick Sébastien op France 2 op 31 december 2006 (heruitzending, gezien het succes van zijn optreden 2 maanden later), evenals in de " Beest Off " van de mooiste visuele acts van het jaar in augustus 2007.

Na deze ontmoeting biedt Patrick Sébastien Stéphane het eerste deel van zijn show aan op het hoofdpodium van het " Casino de Paris ". Dan volgen de contracten elkaar op: Magic Congress " FFAP " van Angers waar het hele vak hem een ​​"staande ovatie geeft", televisieoptredens in Spanje, Zwitserland, Turkije, Duitsland, Canada, opnieuw " The Greatest Cabaret in the World on het is 31 ", het " Crazy-Horse " in Parijs, het Gala van het " Juste Pour Rire " Festival in Montreal, " Les Stars du Rire " op France 2, " Signé Taloche " in België en slechts een 2e daarna een 3e en een 4e passage in " The Biggest Cabaret in the World " ! Na een show in Japan voor de Daidogei Work Cup, is het seizoen 2014 - 2015 het begin van een nieuwe fase voor Elastic. Hij begint aan een nieuwe indoorshow genaamd " Momento! Deze nieuwe creatie, geproduceerd op het Festival d'Avignon, is een groot succes. Het dagblad "La Provence" beschrijft het als "een blije verrassing van het Festival OFF".

Elastic heeft de afgelopen jaren talloze prijzen gewonnen op verschillende Circusfestivals: een gouden medaille op het International Circus Festival van Saint-Paul-Lès-Dax (hij is de 1e clown die de Gouden Appel wint sinds de oprichting van het festival 17 jaar geleden) , Juryprijs op het Cirque des Mureaux Festival en de President of the Republic Prize op het International Circus Festival van Massy won met zijn metgezel Françoise Rochais, evenals de Bronzen Olifant op het Festival International Circus Nikulin van Moskou en 3 speciale prijzen op de 44e Internationale Festival van Cirque de Monte-Carlo. Hij won ook een Gouden Zoemer in de tv-show " Das Super Talent " in Duitsland.

Deze hobby werd in 1982 op achtjarige leeftijd door een professional geïntroduceerd in het jongleren en werd meteen een echte passie. Al snel viel ze op en op 10-jarige leeftijd maakte ze in Australië haar eerste televisieoptreden! Alleen doet ze ervaring op tijdens haar opleiding en blijft ze regelmatig optreden. Na het winnen van meerdere prijzen, waaronder een zilveren medaille op het Festival Mondial du Cirque de Demain (categorie Toekomst) in 1989 in Parijs, was het in 1991, met haar baccalaureaat, dat Françoise professional werd. Françoise Rochais beheerst haar kunst tot in de perfectie. Met een indrukwekkende staat van dienst won ze in 1995 de gouden medaille in Las Vegas, waarmee ze in de besloten kring van de beste ter wereld terechtkwam. In meer dan 50 jaar gemengde competitie wordt ze de tweede vrouw die deze prestatie volbrengt. Haar pad vervolgend als een echte autodidact, met veel wil en vasthoudendheid, en na jaren van dagelijkse herhaling, registreerde Françoise haar naam in het Guinness World Record voor haar jongleren met 7 stokken in het jaar 2000 en heeft dit record op dit moment nog steeds. Contracten en televisieoptredens (in China, Japan, Rusland, Australië, Verenigde Staten, Frankrijk, etc.) volgen elkaar dan op. Françoise verwerft internationale erkenning, met name door te werken in de Wintergarten in Berlijn, in verschillende Palazzos - dinershows van grote faam (Amsterdam, Berlijn, enz.) en in het Hansa Theater in Hamburg. In 2015 won Françoise de bronzen medaille op het Daïdogei-festival in Japan en het jaar daarop werd ze opnieuw uitgenodigd. In december 2015 maakte ze furore tijdens haar tv-optreden in de Taloche Brothers-show "Signé Taloche" in België en ging in 2017 verder met een tv-optreden in Rotterdam. In oktober 2017 won Françoise de zilveren medaille op het Festival de Cirque des Mureaux en begon het jaar 2018 in stijl door met Elastic de hoogste onderscheiding, " The Prize of the President of the Republic " in ontvangst te nemen op het Festival International du Cirque de Massy. Eind 2018 won het duo in Rusland " The Bronze Elephant " op het International Circus Festival van Nikulin in Moskou, evenals 3 speciale prijzen op het 44e International Circus Festival van Monte-Carlo in januari 2020. Françoise jongleert met verschillende accessoires, inclusief paraplu's, bijna onmogelijke combinaties uitvoerend. Daarna gaat Françoise verder met haar specialiteit : palen. Zijn adembenemende nummer is van grote originaliteit. Een essentiële troef : haar vrouwelijkheid, haar charme en haar talent in een bijna uitsluitend mannelijke omgeving.