Ontdekt aantekening aanplakbiljet voor 2019

Monsieur Roger & Pipo


Klein al wilde Roger Goës in een circus werken, om de Roger Lanzack van de baan naar de sterren te zijn. Voor de derde keer zal hij de Monsieur Loyal van het festival zijn.

Dit jaar wordt hij bijgestaan door zijn oude handlanger Vincent Mathieu, PIPO de clown, om de presentatie te verzorgen Pipo en Roger, het is 40 jaar vriendschap en honderden shows aangeboden aan jong en oud publiek met de groep "Vagabond & Cie". Maar bovenal is het een fantastische medeplichtigheid die op het podium gelach en emoties opwekt.

Roger, meneur de revues, houdt het publiek in de gaten van het begin tot het einde van het festival. Dit jaar vormen markies, Pipo en "Monsieur Roger" een trio van shock, dat de deuren opent en u leiden naar de wereld van de clowns. Kom maar bij, het gaat beginnen en dat clowns leven.

Marquis Pauwels


Zoon van Alfred Pauwels, alias clown Pepete, Marquis vormde in 1967 bij Cirque d'Hiver een trio met zijn vader en zijn broer Charles. Hun specialiteit is acrobatische clownkomedie.

Ze bezielden ook de familietent en treden op in verschillende circussen, waaronder het Bouglione-circus. Marquis zal de rechterarm zijn van Roger Goës in zijn rol van Mr. Loyal.

Cie Krak


Raphaël reist al jaren de wereld rond met zijn wereldberoemde act “Teatro Pantalones”.

Hij wil vooral dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. En als dat niet het geval is, zijn er fijnzinnige oplossingen en een ontwapenende glimlach.

Een poëtische clownerievoorstelling, groots in zijn kleinheid.

Elodie Hatton


In een treinstation wacht een clown op zijn trein, opgewonden door een reis waarvan hij droomt. De treinen gaan voorbij, hij mist ze de een na de ander. Aan de achterkant van het podium, een verlaten tas. De clown stelt zich vragen, benadert, wantrouwt, fantaseert en houdt niet langer, hij opent de tas. Het is een andere reis die dan begint, om het krachtige en mysterieuze universum van flamenco te ontdekken.

Geregisseerd door Yves Dagenais, clown en Canadese auteur, Elodie Hatton biedt ons hier een grappige show vol frisheid en poëzie.

Raimon Ruiz (Cie Minusmal)


Clara is een kleine clown die alleen maar wil schaatsen, maar dat is niet zo belangrijk, want zij is een van die wezens die niet opvallen door wat ze doen, maar om wat ze zijn. Wat maakt het uit als ze niets liever heeft in de wereld dan haar rode schoenen? Het maakt geen verschil of ze gaat zitten, opstaat of - na veel inspanning - op het koord loopt. Ze is eenvoudig en puur zelf. Het vereist niet meer dan haar blik of haar vloeiende bewegingen om alles te overwinnen door haar tederheid en poëzie. En dus, door simpelweg zichzelf te zijn, legt ze de harten van iedereen vast. Vooral dat van haar onafscheidelijke metgezel, de poppenspeler. Dat is Clara. Gewoon Clara. Een kleine show om van te genieten met de kleine dingen ....

Gronigo & Juliette


Gronigo en Juliette is een show die recht naar het hart gaat om het te openen voor geluk, verwondering, levensvreugde, onschuld ... Kinderen lachen om hun eigen stommiteiten die ze zien weerspiegeld door de clowns, ze identificeren en de-dramatiseren; volwassenen vinden hun innerlijke kind vergeten en verstikt door een maatschappij waar het redelijke koning is ...

Gromic


Michael komt oorspronkelijk uit Brussel en spreekt elke dag 6 talen. Je zult echter niet zijn schattige personage, wiens naam Gromic is, horen spreken. Geïnspireerd door de lange traditie van clown en magie, hij zegt geen woord en laat gewoon zijn vertederende persoonlijkheid zien. Gelach, tederheid en poëzie gegarandeerd.

Clownarium


Het zijn er vijf, vol leven en energie, die samenkomen om ons een verhaal te vertellen, hun verhaal.

Er is Jeannette, een kleine rode neus die gemakkelijk op te tillen is en die vaak in de hoogte te vinden is; John, die van elegantie houdt en dol is op dansen; Lisette, met de ogen van een woest dier en die graag een sterdanseres zou willen worden; Tchip, die niet altijd begrijpt wat hem wordt gezegd of alles wat hem overkomt; en Za, een charmante, sportieve en acrobatische vrachtwagenchauffeur.

Bij hen vijf is het ritme, acrobatiek, het is ruzie en dan komt het samen. Soms is de clown alleen tegen de vier anderen, soms is het duet, kwartet of gewoon allemaal samen.

Cie Romane Oh


Van appel tot pit, van zaad tot boom, van boom tot papier ...
Uit een stapel dozen verschijnt het denkbeeldige universum, grappig en poëtisch van een personage dat zich verwondert over kleine dingen: verfrommelde, gekreukelde papieren transformeren zichzelf als bij toverslag…

Rudy Goddin


Turista, onverschrokken en gepassioneerd, reist de wereld rond om de wereld anders te ontdekken. Elke situatie wordt hilarisch: een tango met een camera, een vurige tent opzetten, een kaart in de wind vouwen, het drankje van de plaatselijke stam proeven enzovoort. Deze globetrottende clown neemt ons mee naar zijn grappige en poëtische universum, ver weg van clichés en de gebaande paden van humor.

Joseph Collard


Een kunstenaar vertelt zijn leven van mime. Zijn ouders zijn mimespelers. De grootvader ook. En zelfs de overgrootvader. Het is duidelijk dat het jongste lid van het gezin alleen maar kan worden: Mime! Maar om een geweldige mime te zijn, moet je leren van geweldige maffe Masters, het publiek onder ogen zien, lijden aan successen en mislukkingen ... Kortom, er zal een lange mars naar glorie zijn waar de toeschouwer zal leren en zal de moeilijkheid van het werk van Mime behandelen.

Albertine Bouldegum


Albertine Bouldegum is een verhalenclown, maar ze houdt ook van wandelen met de kleine Billy, om jong en oud te ontmoeten, en op willekeurige vergaderingen een moment te delen met gemak. Billy is erg spraakzaam en heeft zijn mening over alles! Albertine heeft soms moeite om er een te plaatsen als Billy haar begeleidt. Tenzij ze een verhaal vertelt. Dus, zoals alle kinderen, luistert hij ernaar zonder iets te zeggen!

Sherloc & Tadeloc


Sherlock en Tadeloc nemen je mee naar een magische wereld vol ongemakkelijke, onschuldige clown. Als je niets hebt begrepen, maak je dan geen zorgen, zij ook!

Ploum & GG


Teller van avonturen onwaarschijnlijker dan elkaar, verlangend naar alles dat glanst in de hoop dat het goud is maar weigerend alle aalmoezen of andere bijdragen die haar natuurlijke volatiliteit begunstigen, La Gitane ... GG La Gitane slentert tussen gevoelige zielen ten nadele waarvan ze vol vertrouwen een onzekere toekomst voorspelt in een oneindige onderhandeling die zinloos is en geen enkele winstgeest heeft. Maar bovenal, vermijd haar tegenspreken ...

Luchtig en gevoelig, stil met een magnetische blik, gereserveerd maar opdringerig, nodigt Ploum je uit om verdwaald te raken in een universum waar geen zin wordt gezocht, waar niets van belang is behalve de vluchtige uitwisseling die zal worden geproduceerd, of niet. Zoals de naam doet vermoeden en zoals zijn kleding aantoont, is Ploum geen veertje en toch, het zal je emoties poetsen en, zachtjes, zal het je misschien leiden naar de lichtheid die je was vergeten zonder jou verklaard worden. Laat je wiegen en houd het niet tegen ... de wind zal zegevieren.

Perle Linpinpin


Grillig karakter, vertederend en met een sterk persoonlijkheid, Perle is een echte vulkaan. Ze cultiveert haar innerlijk vuur, laat het brullen of spinnen als ze wil. Toch is poëzie nooit ver weg ...

Daisy Croquette


Daisy Croquette, clown socioloog voor bedrijven, neemt deel aan grote vergaderingen en werkgroepen om een ander perspectief te bieden op wat er gaande is. Zijn sociaal sprankelende bijdragen helpen berichten ondersteunen om ze effectiever te maken, een stapje terug te doen en reflectie en creativiteit te stimuleren en nieuwe ideeën aan te wenden. Tijdens het festival zal ze op de ambachtelijke markt een permanentie houden om u meer te vertellen over haar serieus verschoven interventies in de wereld van het werk.

Jordi Vidal


De clown heeft veel touwtjes in zijn boog en zo veel manieren om een verhaal te vertellen. Een van hen is niemand minder dan het gedanste gebaar. Jordi Vidal biedt ons een curieuze mix van hedendaagse dans en clown die probeert woorden te vertellen. Zeker een mooie ontdekking.

Jordi zal zijn show om gezondheidsredenen niet kunnen presenteren. Maar dit is natuurlijkslechts een gedeeltelijke aflevering, we wensen hem een spoedig herstel.