Angela de Castro

Angela de Castro treedt op vanaf de leeftijd van 17 jaar, te beginnen in zijn geboorteland Brazilië, waar ze een bekende actrice in theater, film en televisie was, maar ook als directeur van zijn eigen toneelgezelschap. Ze was een lid van de originele cast van de baanbrekende tentoonstelling "Macunaima" (1977-1980), die de Braziliaanse theater veranderde, en speelde voor een publiek van meer dan ½ miljoen mensen alleen al in Brazilië, zowel dan op internationale tournees voor meer dan twee jaar.

In 1986 verhuisde de Castro naar Londen om zijn droom na te streven van studeren, optreden en de erkenning vragen van de theaterclown als een vorm van moderne kunst. Ze heeft met het merendeel van de theater- en circusgezelschappen door het VK en het buitenland gereisd en is nu een bekende docent op haar professionele school 'How To Be A Stupid' of 'The Art of creatieve intelligentie ".

De recente productie werk van Angela de Castro omvat "The Gift" (Finland, Zweden, Duitsland en Brazilië), "Under Glass" door de Clod Ensemble (Londen), "Laughing Matters," door A Castro, en de werk in uitvoering Battersea Arts Centre in Londen, Bristol Old Vic, Bristol en Jyvaskyla Festival in Finland, "Luz Nas Trevas" toekomst op lange film (Brazilië), "Futurology" - National Theatre of Scotland, Suspect Cultuur en Brighton Theatre Co Festival (Verenigd Koninkrijk), Ionesco's "The New Tenant" voor het Young Vic Theatre (Verenigd Koninkrijk). Ze staat bekend om haar clown Rough, de groene clown, in de bekroonde Show Slava's Snowshow. Ze creëert en toert haar eigen shows door haar eigen bedrijf Contemporary Clowning Projects. Zijn shows zijn "The Gift", "My life is like a Yo Yo", "Only fools, no horses" (een show over mad Shakespearians). "Laughing Matters," "Buitenlanders" en "Halleluja", her clown opera, zijn projecten in ontwikkeling.

Angela de Castro is een van de meest populaire vrouwelijke clowns. Ze is een toonaangevende theaterbeoefenaar, actrice, theaterclown, leraar, regisseur en spreker. De resultaten en de methodiek zijn goed erkend in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland, waarvoor ze, onder andere, de volgende prijzen kreeg : een Laurence Olivier Award (UK), de Gouden Neus prijs (Spanje), de Nesta Dreamtime fellowship, de Arts Foundation Fellowship en een internationale beurs van het Koninklijk Conservatorium van Schotland voor zijn bijdrage aan de kunst van de clown.

Voor Angela de Castro is clownerie zowel een passie als een manier van leven. Ze stopte niet met werken. Ze is volledig toegewijd en toegewijd aan haar werk. Ze werkt nog steeds aan shows, regisseert en coacht andere bedrijven, ontwikkelt haar eigen clownpersonages en leert ukelele spelen. Als ze vrije tijd heeft, kan men haar zien lopen rond de markt straaten, op haar geliefde brommer rijden en de eenden in het park in de buurt van haar huis voeden.